Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Tour..........στην Ευρώπη!


                               Tour..........στην Ευρώπη!




Λόγος  γίνεται για την πολυήμερη εκδρομή που πραγματοποίησε στις 30 Μαρτίου με 5 Απριλίου το σχολείο μας. Η εκδρομή έγινε στα πλαίσια εκπαιδευτικού προγράμματος στο μάθημα φυσικής γενικής παιδείας με θέμα το μεγάλο πείραμα φυσικής που γίνεται στον Ευρωπαικό Οργανισμό Πυρηνικών Ερευνών γνωστό ως CERN.
Μαθητές από όλα τα τμήματα της Β΄ Λυκείου συμμετείχαν στο πρόγραμμα αυτό φτιάχνοντας ο καθένας από ένα κομμάτι εργασίας, πρακτικό μέρος της οποίας αποτέλεσε η επίσκεψη στο CERN(σύνορα Γαλλίας-Ελβετίας). 59 μαθητές και 4 συνοδοί ήταν η σύνθεση της ομάδας που πραγματοποίησε το ταξίδι ή αλλιώς ευρωπαικό tour,αφύ η διαδρομή ήταν η εξής: Πάτρα-Αγκώνα με πλοίο και από εκεί στο CERN με πούλμαν. Βέβαια η διαδρομή αυτή ήταν μεγάλη οπότε έγινε με ενδιάμεση στάση και διανυκτέρευση στο Μιλάνο πηγαίνοντας και στη Βερόνα επιστρέφοντας. Αυτό έδωσε σε όλους τους συμμετέχοντες την ευκαιρία όχι μόνο να γνωρίσουν το πείραμα του CERN σε συνεργασία με τους εκεί επιστήμονες, αλλά ταυτόχρονα να επισκεφτούν καινούριους τόπους, καθώς και να απολαύσουν την όμορφη διαδρομή. Περιττό να αναφερθούμε στο κέφι και το ευχάριστο κλίμα που επικρατούσε μεταξύ καθηγητών-μαθητών το οποίο έκανε τη εκδρομή αξέχαστη όπως και να έχει, σε όλους. Μπορεί  να επιστρέψαμε όλοι κάπως κουρασμένοι και άυπνοι, αλλά σίγουρα άξιζε τον κόπο.
Υ.Γ: Για όλα αυτά οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον κ. Παπαθεοδώρου που ανέλαβε μαζί με τον διευθυντή κ. Μακρή την οργάνωση της εκδρομής και επίσης τους συνοδούς κ.Γιαννακέα και κ. Παπαδημητρίου που ανέλαβαν την ευθύνη της συνοδείας.
ΚΑΠΛΑΝΗ ΕΥΗ Β2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου